Leader PF Volledig elektrisch
Leader PF Full Electric is ontworpen om gebruik te maken van de elektriciteit die boerderijen in grote hoeveelheden produceren door middel van fotovoltaïsche of warmtekrachtkoppelingsinstallaties, en tegen extreem lage kosten. Tegelijkertijd produceert de machine geen vervuilende uitstoot, waardoor de impact op het milieu van de boerderij afneemt. Het gebruik van elektrische technologie bevordert ook het dierenwelzijn en maakt certificering van de productieketen mogelijk. 1 vijzel, 11-14 m³, 91,3 kWh.

OPLADEN MET GEMAK

Het opladen van de accu is volledig flexibel dankzij het Universal Charge systeem, een enkele plug-in interface voor 220 V enkelfasige en 400 V driefasige voedingen.

De machine is ook uitgerust met een systeem dat energie terugwint tijdens het remmen en bij het loslaten van het gaspedaal, waardoor deze energie in de accu wordt opgeslagen en de autonomie wordt verhoogd.

435 V 210Ah 91,3 kWh batterij

Autonomie van 2.5u

Oplaadtijden van 2 – 4 uur

ELEKTRISCH MAAR ZONDER COMPROMISSEN

De prestaties van de nieuwe Leader PF Full Electric waren het uitgangspunt van het project. De technici van Faresin hebben hard gewerkt om prestaties te garanderen die volledig vergelijkbaar zijn met die van de respectieve modellen met thermische aandrijving, maar met behoud van voldoende autonomie om minstens een hele dag op een middelgrote boerderij te kunnen werken. Daarom werd in het achterste motorcompartiment een 91 kW, 210 Ah Lithium-Iron-Phosphate batterij geïnstalleerd, geïntegreerd met Farmatics telematica voor afstandsbediening.

HOMOGENE MENGSELS BEREID MET UITERSTE EENVOUD

De karakteristieke geometrie van de mengkuip, gecombineerd met het speciale profiel van de vijzel, maakt het mogelijk om snel homogene mengsels te bereiden met respect voor de organoleptische eigenschappen van de vezel. De 45 kW elektromotor, gekoppeld aan de robuuste planetaire tandwielkast, levert het juiste vermogen dat nodig is voor alle soorten mengsels dankzij de 8 mengsnelheden, waarmee de prestaties van de machine kunnen worden aangepast aan het recept.

 • Precieze en gelijkmatige snede
 • Reinigingsfunctie van de vijzel
 • Tot twee elektrisch bediende afzuigdeuren
 • Nauwkeurigheid en consistentie met elektronisch weeg- en batchesysteem
 • Geïntegreerde NIR op de kuip voor constante controle van de voeding
 • Elektrisch aangedreven tegenmessen
 • Opening losdeur met hydraulische aandrijving
 • Optionele losbandverplaatsing met elektrische aandrijving

KRACHT EN TRACTIE IN ALLE OMSTANDIGHEDEN

De trekkracht is afkomstig van een 51 kW elektromotor in de achteras, die via een cardanas ook beweging doorgeeft aan de vooras. Het systeem heeft twee mechanische versnellingen met schakelen vanuit stilstand: 1ste= 0 – 10 km/u en 2de= 0 – 20 km/u.

 • 4-wielaandrijving en besturing met drie stuurtypes (concentrisch, krabbesturing en alleen aan de voorkant)
 • Hydropneumatische vering die in hoogte verstelbaar is via een bedieningselement in de cabine

 

ALLES ONDER CONTROLE

Geïntegreerd elektronisch beheer regelt de stroomverdeling naar de verschillende organen, die naar behoefte wordt gedoseerd naar de verschillende nutsvoorzieningen, zodat de accu, motoren en omvormers niet worden overbelast, waardoor het verbruik aanzienlijk daalt.

Bovendien wordt het hele systeem bewaakt door diagnostiek van alle elektrische, elektronische en hydraulische onderdelen, inclusief de bedieningsinstrumenten in de cabine.

INGEBOUWDE STERKE FREES

In tegenstelling tot sommige geëlektrificeerde oplossingen zonder desilter die op de markt verkrijgbaar zijn, heeft Faresin besloten om de nieuwe Leader PF FULL ELECTRIC uit te rusten met een krachtige 2000 mm brede frees die wordt aangedreven door een 34 kW elektrische motor om het autonoom laden van de verschillende receptonderdelen mogelijk te maken.

De speciale vorm van de frees zorgt voor een snelle doorstroming naar het laadkanaal, waarbij de structuur en eigenschappen van het kuilvoer worden gerespecteerd, terwijl de omkeerbare messen het materiaal snel en nauwkeurig verwijderen. De machine is ook uitgerust met een automatisch anti-verstoppingssysteem dat in geval van verstopping automatisch ingrijpt op de besturing van de frees en de werking onmiddellijk herstelt.

 • Efficiënt laden
 • Laadkanaal 820 mm breed
 • Tiller deflector met elektrische aandrijving
 • Freeshoogte 4940 mm

ERGONOMIE EN COMFORT 

De PF-cabine, die altijd al een sterk punt is geweest van de zelfrijdende voertuigen van Faresin, stelt de bestuurder in staat om te werken in een positie van absolute controle, dankzij grote glazen oppervlakken en een uitstekend zicht. De bedieningselementen aan boord zijn ergonomisch geplaatst om alle machinefuncties intuïtief te beheren.

 • 10″ display voor eenvoudige navigatie tussen alle bedieningselementen
 • Real-time weergave van alle machineparameters en gegevens van het geïntegreerde NIR-analysesysteem
 • Elektroproportionele joystick
 • Optioneel 360°-camerasysteem